EcoDuel

Een nieuw tijdperk staat voor de deur. Het tijdperk van de “groene revolutie”.

Op die grens staan wij allen…
 
In dit spel ben jij een grote speler op de Europese energiemarkt en je bedrijf bestaat uit verschillende energiecentrales. Deze centrales leveren je mooie winsten op en je voorziet al heel wat gezinnen van stroom. Maar je bent niet de enige geduchte zakenman op de markt…
 
Nu moet je kiezen!
 
Blijf je werken met oude vervuilende centrales of ga je investeren in duurzame alternatieven? Wil je je bedrijf laten floreren door groene stroom te leveren? Of ga je bij je tegenspelers vervuilen door te sluikstorten of door hun oude centrales over te nemen?
 
Het is nu aan jou om jouw gebied in Europa het groenste te maken en je concurrenten uit het spel te spelen.
 

EcoDuel © is een familie bordspel ontwikkeld door Solar Zonder Grenzen

EcoDuel gaat over de clash tussen de verschillende vormen van energieopwekking (steenkoolcentrales, gascentrales, kerncentrales, waterkrachtcentrales, biomassa, windmolenparken en zonneparken). Vervuiling speelt hierin een cruciale rol. In het begin is Europa volledig groen. Door elektriciteit te produceren met grijze centrales vervuil je ook en worden er zwarte vakjes op het speelbord geplaatst. Als je niets doet, is binnen de kortste keren heel je gebied zwart en lig je uit het spel.

 

Iedere speler is de elektriciteitsleverancier in een bepaald gebied en geducht zakenman. Iedereen wordt voor de keuze gesteld om over te schakelen op groene centrales of met de conventionele centrales te blijven werken. Het blijft natuurlijk belangrijk om geld te verdienen om je tegenspelers uit het spel te spelen. Als het ware is het spel een duel tussen Ecologie en Economie: EcoDuel.

EcoDuel is ook een zeer interactief spel. Het spel zit vol mogelijke strategieën. Niet enkel het bouwen van groene centrales kan iemand de overwinning bezorgen, maar ook resoluut kiezen om te sluikstorten of om vervuilende centrales bij je buur te plaatsen. Iedereen doet wel graag eens iets dat eigenlijk niet mag. Het educatieve aan deze speltactiek is dat die persoon wel beseft dat dat eigenlijk geen eerlijke manier is.

De winnaar is degene die op het einde van het spel het gebied heeft dat het meest milieuvriendelijk is.

De materialen die gebruikt worden om het spel te realiseren zijn voorzien van een FSC label. De productie van het spel zal zo dicht mogelijk bij huis gebeuren om het transport te beperken.

 

Het doel van EcoDuel is enerzijds om het bewustzijn over het milieu te vergroten bij een breed publiek op een ludieke en speelse manier. Groene energie promoten door mensen samen te brengen rond een spel. Anderzijds is het doel om financiële middelen te genereren voor de ontwikkelingsprojecten van Solar Zonder Grenzen

 

De opbrengst van dit spel gaat naar onze ontwikkelingsprojecten van Solar Zonder Grenzen.

Solar Zonder Grenzen plaatst zonnepanelen voor ziekenhuizen en scholen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in dorpen of steden waar geen elektriciteit aanwezig is.

www.solarzondergrenzen.be

 

Vind ons op facebook
Onze sponsors

ikarossolar

lineatrovata

electrawinds

duurzameontwikkeling

solaracces